onsdag 16 januari 2013

Nästan tjock!

Hur glad kan man inte bli av att höra dom orden!? Idag var hästtandläkaren, Sara Ellevik från Norrlands hästtandvård ut till Galgbacken och vi hade bokat tid. Måste säga att vilken bra människa! Hon är även om jag inte minns fel veterinär och det är bra kombo! Hon tar tid med varje patient och frågvisa ägare, hon visar och förklara allt man vill veta och inte förstår. Vi tittade munnen på han i dec-11, av samma tandläkare, och hade inte tänkt det nu, men med anledning av hans "blåmärken" på ena sidan av munnen i somras så ville vi höra vad hon säger.

 
Han var jättefin i munnen, han har försvagad slemhinna på vänster sida och när man lägger bettet i munnen så går det upp av nästan ingenting. På tävlingarna under året har dom aldrig kommenterat det och vi har resonerat fram och tillbaka om dom inte sett eller om det inte är något att anmärka på..
Tror på det sista :) Man vill såklart inte rida om hästen har sår, men det där har som inte varit sår, utan mer rodnad/blåmärke. Och idag sa tandis att på tävlingar tittar dom efter sår där hela slemhinnan är hålig, som köttsår.
I alla fall har vi fått den hjälpen vi ville. För att slemhinnan helt ska hinna bli läkt, stark och tjock så blev vi rekommenderad att rida bettlöst under två månader för att vara på den säkra sidan. Efter det trodde hon att besvären ska vara borta. Så då gör vi det!
Hon fick även passa in bett på honom, även där fick vi nya erfarenheter, man kan inte alltid gå bara på storlek, det kan skilja från olika bett och märken.
Bett är också en hel djungel...!!
 
/Marie
p.s tappade spåret lite, men hon tyckte han var bra i hull, nästan tjock! Å de känns så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar