söndag 9 december 2012

Sista kursdagen


Första passet idag började med att dom fick trava på lång tygel runt i ridhuset vilket både Jessica och Prins tyckte var väldigt kul! Prins såg så rolig ut, förvånad, över att få vara "fri". De skulle inte följa spåret utan fick trava runt som Prins ville. Detta för att hitta balansen för båda två. Mycket bra övning. Sedan började dom jobba med övergångar från skritt till halt med att sidföra undan skänkeln för att få hästen att länga sig vid halten i stället för att höja huvudet. Detta genom att bara stänga handen, små små hjälper. Efter det övergångar från skritt till tölt och försöka bibehålla framåtbjudningen. Det funkade bra där och då, en annan sak är ju när man ska göra det hemma utan instruktör och få samma känsla ;)
Nästa pass jobbade dom på volt först och sen på en åtta med samma saker, lite halter, övergångar och halvhalter i alla gångarter.
Ridklubben Dundret hade loppis i ridhuset och vi gjorde världens fynd för en billig peng! Dessa stövlar som både jag och Jessica velat ha men inte ansett oss ha råd att köpa :)


Camilla instruerar Jessica och Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar