söndag 25 mars 2012

Vårtölt

I dag gick Galgbackens årliga vårtölt av stapeln. Jag var tyvärr inte på plats men har fått rapporter därifrån. Först och främst tycker jag man ska uppmärksamma Galgbackens ägare Anna-Karin och Mårten som arrangerar detta och mycket annat. En STOR eloge till dom. Fantastiskt bra gjort och mycket uppskattat!

För vår del (och då menar jag Jessica och Prins) får man väl säga att det gick hyfsat bra, finns saker att förbättra och jobba mer på. Dom deltog i V2 där dom vann på poängen 5.3 och Lätt tölt där dom delade förstaplatsen med Sofie och Bassi på poängen 5.25. Bra gjort, tjejer!
Första gången dom provade på V2 så det är helt klart mvg ;)

Sen har dom provat rida pass!!!
Det är mycket prat och snack om pass. "Röra" passen eller ej, är väl det diskussionerna handlar om, samt om det kan bli bättre eller sämre gångarter när man blandar in passen. Jag ville redan i våras på Berit-kursen att hon skulle prova lägga pass, men Jessica stenvägrade med anledning av tidigare diskussioner.
Nu har hon alltså på eget bevåg med hjälp av mer kunniga lagt pass, hux flux. Det gick bra, men han orkade inte så länge.
Det ska bli spännande att framöver kanske börja träna passen som vi har fått höra att han har en bra och snabb en. Med tanke på att han har en riktig "passpappa" så hoppas vi det är så. Men det där ligger långt fram i tiden, inte ännu.

Och...Ares har träffat på ripa i skogen, det var en riktig höjdare denna helg!!!
Vilken otroligt häftig grej att få släppa på han mot fåglarna som vi visste var där, och se när han fick vittring på dom och hur han sökte! Skithäftigt! Mera!
Där fick han "vuxenpoäng" :)

/Marie

2 kommentarer:

  1. Pass :D

    Har precis avslutat en helgkurs med Magnus Skulason. Han sa så här om pass.

    En islänning RIDER pass
    En svensk.... försöker, och väntar på att det ska gå åt h..vete

    Jag kommer inte ihåg ordagrannt, men det handlar tydligen om en stor dos "just do it" och jävlar anamma. Så det låter som om Jessica och Prins är på rätt väg :)

    SvaraRadera
  2. Ha,ha, det är nog sant, som han säger! Men man måste ju också veta HUR man RIDER pass,innan man kan göra det...

    SvaraRadera