måndag 30 juli 2012

Olika djur



Idag var vi ut till Grans naturbruksskola och tittade på djuren. Ares var såklart med och var alldeles till sig i trasorna!! Hästar och kor bryr han sig inte så mycket om eftersom han är uppvuxen med häst, däremor grisar, får och getter var han väldigt nyfiken på. Så nu är det en trött pojke som ligger bredvid mig.

Nu börjar tävlandet snart igen, kul!  Satt och tittade på proppen på lite olika tävlingar och upptäcker att det skiljer väldigt mycket i pris. Vad baserar de olika klubbarna sina priser på? Vissa är Sm-kval med fler domare men kan ändå vara billigare än en som inte är Sm-kval. Boxpriserna skiljer också massor i pris och vissa har grenavgifter men inte andra.
Vet inte om det finns riktlinjer för kostnader eller om det är fritt att bestämma avgifterna inom klubben?
När man tittar så kan det skilja flera hundra kronor mellan olika "likartade" tävlingar. Klart om man funderar på att fara så kanske man väljer den billigare för de allra flesta har ju trots allt en begränsad budget.
I vissa klubbar får klubbmedlemmarna tävla gratis eller till reducerat pris vilket jag tycker är kanonbra, för många är ju även ideellt engagerade i klubben och kan på det sättet kanske få lite tillbaka. Samt att man kanske kan sporra klubbens medlemmar till att tävla mer.

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar