lördag 11 februari 2012

Belöning och bestraffning




Eller eftergift eller vad man ska kalla det.
Idag var det Jessicas tur att rida Lassekurs eftersom jag fick rida i torsdags.
Ett bra uttryck som han ofta använder är: "om du inte gör som jag vill - så blir det jobbigt för dig".
Han förklarar alltid varför man ska göra si eller så och allt låter fullständigt solklart.
Dom jobbade som sist i åttor runt koner, backade och galopperade. Intressant att se hur Jessica fixade åttorna, trodde det skulle vara stor skillnad mot när jag red, men det var det inte...?
Hon fick jobba med honom lika mycket som jag, bra för mitt självförtroende, men Jessica var arg som ett litet bi där ett tag :)
Det tog sig efter en stund och mungiporna for upp igen :)
En imponerande grej var när dom skulle galoppera, han trampade inte riktigt under sig och det såg Lasse direkt. Han avbröt dom och korrigerade Jessicas sits, och vips så blev det jätteskillnad!!! Lägger in en bild före korrigering och en efter, gissa vilken som är vad?? ;)
Jag har stor respekt för de instruktörer jag kommit i kontakt med och accepterar deras syn på saker och tillvägagångsätt. Av det skapar jag mig min egen uppfattning och behåller de moment jag tycker är vettiga och sunda. Jag kanske inte alltid håller med om allt men då tar jag inte heller och lägger just det på minnet. Rätt eller fel? Ja, säg det, men så gör jag. Man måste ju tro på vad man gör för att kunna göra det fullt ut.
Det finns så otroligt många olika åsikter och viljor om allt så om man skulle diskutera om eller emot alla så skulle man få hålla på länge.
Ares har träffat sin brorsa idag!!! Theo, heter han, väger 27 kilo jämfört med "räkans" 21!!! Nåväl, Ares har sin bakgrund och har inte haft samma möjligheter att bygga upp sig. Theo var kanonfin och dom busade och sprang som bara den. När dom var valp och vi skulle välja hund var det mellan dom vi valde. Då var dom namnlös och kallades för "högerögat" och "vänsterögat".
/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar