söndag 19 februari 2012

Slagna hjältar

Klockan sex i morse var det uppstigning och 8.30 första ridpasset.
Nu är kurshelgen över och det är ett gäng trötta hästar, ryttare och stalldrängar som pustar ut nu.
Jessica har slocknat i vår säng och Prins somnade stående medan jag mockade ur hans box. Otroligt lärorikt har det varit och vi har fått nya saker att träna på.
Passen har till största delen bestått i att ha kontroll på bogarna. Annars är han mjuk och fin i kroppen, men bogarna kan vi jobba mer med att få lös.
Mycket tölt har det blivit i helg och åååå, dom är så fina, mitt ekipage.
Camilla tyckte att dom (Jessi och Prins) är redo att tävla T2 nu. Har inte ens tänkt tanken på det tidigare. För mig har T2 varit en gren som känns väldigt avlägsen och inte något som vi ska ge oss på, men kanske vi måste tänka till där.
Vi får väldigt mycket positiva kommentarer och det känns förstås jättekul! Även folk vi inte direkt känner kommer fram och kommenterar, det är kul. "Drömhäst, sagohäst, guud va fin och sånt" Traven har alltid varit bra, men nu är den superfin, mycket mer schvung och studs i steget. Dessutom har han gått upp i vikt!! Som vi kämpat med det och...plötsligt händer det! Liiite till ska han upp, sen är han bra i hull. Men dom har haft fri tillgång ett tag nu plus att snälla Anna-Karin gav avmaskning till honom en dag när hon avmaskade några av gårdens hästar.

Det brukar alltid finnas någon häst som insjuknar i hälta eller annat och så även nu. Ett kolikfall, en misstänkt lindrig kolik, en annan "dåsig" och en fjärde misstänkt kotledsinflammation.

Min tanke är att många hästar som är van att gå på lösdrift och sen plötsligt blir uppstallade helt enkelt inte klarar omställningen och reagerar med "koliksymptom", magen stannar av när dom får så litet utrymme och inte får röra sig som dom brukar. Plus att det blir varmt för dom med så tjock päls att stå inne. Men jag vet inte, behöver inte vara så. En tanke bara.
Bilder kommer sen.

/Marie

1 kommentar:

  1. Vad kul att det går så bra för dem! :)
    Bilder! =)

    /Lotta

    SvaraRadera